Warszawa – Polens bortglömda hjärta

Polens huvudstad Warszawa är hjärtat i landet och i särklass det resmål i hela Polen som lockar till sig flest resenärer och turister. Trots detta och stadens intressanta historia har staden glömts bort bland många resenärer runt om i Europa och kanske framför allt i Sverige.

Historiskt sett är inte staden jättegammal sett till dagens storlek och stadens namn nämns för första gången i texter från slutet av 1200-talet och början 1300-talet. Idag är den Polens största stad med över 3 miljoner invånare i storstadsområdet.

Under Andra världskriget drabbades Warszawa väldigt hårt och stora delar av stadens byggnader förstördes så pass mycket att man t.o.m. pratade om att byta huvudstad i Polen.

Idag är Warszawa en trevlig stad som fortfarande andas en atmosfär från förr. Staden är egentligen ett perfekt weekendresmål för alla svenskar och ett resmål fler borde överväga att resa till. För Polens invånare är staden långt ifrån bortglömd men bland världens resenärer är Warszawa en stad som få överväger att resa till då de kanske inte ens tänkt tanken.

På hemsidan Warsawa kan du läsa mer om staden och vad där finns att se och göra om du skulle besöka Warszawa. Det är ingen stad som varken har brist på sevärdheter eller museum och har en puls som är lätt att ryckas med i. För oss svenskar ligger dessutom Warszawa väldigt nära och man kommer snabbt dit med flyg vilket är en av många anledningar varför det bör övervägas för alla som vill resa bort några dagar.