Billiga utemöbler och loungegrupper till uteplatsen

Trender och utveckling är något vi följer en hel del här på Idéfestivalen och det är väldigt kul att se hur saker och ting utvecklar sig. Vad blir mindre populärt, vad växer i intresse och vilka smarta idéer tar till vara på detta.

E-handel har varit i fokus förr och möbler är kanske en av de produkter som exploderat de senaste fem åren online. Idag finns det flera stora företag som omsätter mångmiljonbelopp av att sälja möbler på Internet.

Ett bra tema för våren är att titta på hur aktörer slagit sig in för att sälja utemöbler, loungemöbler och andra säsongsprodukter. Hur fungerar det och är det så billigt?

Butiker i mängder

Det finns idag flera butiker som säljer möbler online och flera av dessa erbjuder utemöbler också. Det vi märkt är dock att under hösten och en bit in under vintern så är utbudet av utemöbler väldigt dåligt.

Detta beror antagligen på att efterfrågan på att handla en loungegrupp till terrassen i mellandagarna är väldigt lågt. Däremot så börjar sortimenten växa under vintern och från februari till mars brukar det hända väldigt mycket.

Detta gör att man får titta noga då det inte är säkert att butikerna själva lyfter fram att de säljer utemöbler om man tittar på fel tid på året.

Ett sätt är att besöka en sida som t.ex. Utomhusmöbler som helt fokuserat på att hjälpa konsumenter att hitta butiker som säljer utemöbler online. Då får man en ganska bra uppfattning om flera stora butiker på en gång.

Så skiljer sig priserna på loungemöbler

En roligt test var att jämföra butikspriserna lokalt med priserna online. Är det billigare att handla t.ex. loungemöbler online än att åka till en butik och köpa dem där? Svaret är inte så självklart som man kanske tror.

Om man tittar på utbudet av loungegrupper och loungemöbler hos butikerna som säljer detta (vilket är de flesta sidor som säljer utemöbler) så får man en ganska bra uppfattning om utbudet och priserna. Du kan t.ex. besöka en sida som listar riktigt billiga loungemöbler för att själv skaffa dig en uppfattning.

Loungemöbler billiga

En vanlig utformning i billiga loungegrupper är att där följer med en soffa för 2 personer, två fåtöljer och ett bord. Detta kan man hittar överallt i princip och även om designen skiljer sig lite mellan dessa så är konceptet densamma.

De billigaste varianterna kan man även anta att tillverkningen och kvaliteten ungefär är densamma. Som billigast har vi hittat dessa för ca 2000 kronor på kampanjer. Däremot finns de återkommande för priser runt 3000 kronor och borde gå att hitta till detta pris online i princip när som helst.

När vi jämfört med butiker så kan vi se att riktigt bra butikspriser ofta går ner och nafsar på priserna som är mer standard online. Det finns givetvis undantag här men om vi pratar om rena kampanjer och erbjudande så brukar det se ut ungefär så.

I sådana fall kan det vara smidigt att bara åka och köpa och slå till. Men om det innebär att man måste köra långt, hyra släp och hela den biten så kanske det ändå blir billigare att beställa online. Om leveranstiden bara är en vecka och den ingår i priset så kan det vara rätt bekvämt att få det hemlevererat till dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *