E-butik nischad på ansiktsmasker

Jag brukar hålla ett extra öga på hemsida www.ehandel.se för att läsa om vad som händer på den svenska e-handelsmarknaden. Något jag lagt märke till är att i takt med att fler och fler handlar på Internet istället för i vanliga butiker så öppnar detta upp möjligheten för e-butiker att nischa sig på områden som tidigare inte har varit möjligt.

Ansiktsmaskbutiken

Senast ut är en e-butik som säljer ansiktsmasker och en hel del andra relaterade tillbehör och produkter. De har säkert redan bedrivit sin verksamhet ett tag även om jag inte snubblat över deras e-butik. Det är dock ingen tvekan om att ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar är en växande marknad och att då sälja olika typer av ansiktsmasker att själv kunna använda hemma är absolut ingen dum idé. Butiken har valt det väldigt pedagogiska namnet Ansiktsmaskbutiken som inte lämnat några tvivel över till vad det är man hittar i butiken. Ett enkelt namn att komma ihåg dessutom!

En ansiktsmask kan användas av både män och kvinnor även om det sistnämnda könet ofta har ett större intresse av ta hand om sin hy. Många män har t.ex. pormaskar men väljer att inte göra något åt dem även om en ansiktsbehandling och en pormaskklämmare snabbt hade kunnat förbättra deras hy. Det finns en hel tillbehör att använda i kombination med ansiktsmasken för att bättra hyn och många av dessa hittar du också i butiken.

Ur ett strategiskt företagsperspektiv tror jag Ansiktsmaskbutiken gör helt rätt i sin nischade satsning. Det är mycket lättare att starta en e-butik om man väljer denna metod och med tiden kan de alltid öka sitt sortiment om de så önskar.