Köpa leksaker online blir allt mer populärt

När e-handeln tog fart på riktigt i Sverige stod jag förvånande över att leksaksbutiker att handla ifrån online lös men en stor frånvaro. Det kändes som många andra nischer fick en tjuvstart innan den första e-butiken som sålde leksaker etablerade sig.

Idén med att sälja leksaker är fantastisk eftersom det aldrig är barnen själva som köper det och föräldrar får mindre och mindre tid att göra detta på sin fritid. Om du tar hemsidan leksaker.se som exempel så finns där massor med leksaker online som en förälder i lugn och ro kan gå igenom med en laptop eller surfplatta. Perfekt när barnen gått och lagt sig och man själv kopplar av i soffan de sista timmarna innan man själv ska nå sängen.

Om man som förälder har lite uppsikt med vad barnen önskar sig så är det svårt att köpa fel leksaker också. De kommer förvisso i olika modeller och typer, men de skiljer sig ändå så pass mycket att det fortfarande är enkelt att hitta samma produkter som t.ex. sin dotter pekat ut i en leksakstidning.

Att handla sina leksaker online inför julen, födelsedagar, släktkalas m.m. är smidigt och praktiskt om man dessutom har lite framförhållning när man beställer. En annan sak som också ofta slipper är att bli totalt lurad med priset på leksaker. Jag kommer ihåg när jag jagade efter LEGO i sista minuten till min systerson och gick in i en leksaksbutik som jag förväntade mig hade lite högre priser. Lätt chockad begav jag mitt till BR på ett närliggande köpcentrum istället eftersom jag förväntade mig att de hade mer normala priser. Det visade sig att där var en stor prisskillnaden på just denna leksaken, men inte på det sättet som jag hade förväntat mig. Jag hade glömt hur dyrt LEGO vad och den första butiken var hundra kronor billigare för samma lilla ask.

En läxa jag lärt mig är att det är enkelt att jämföra priser online och konkurrensen är så hård att det är svårt att bli grundlurad på priset. Inför julen och födelsedagar finns det hundralappar att spara på att köpa leksakerna online istället för i butik.