Även stora företag misslyckas med entreprenörskapet

Den senaste tiden har det cirkulerat en hel del bilder på böjda iPhone 6 efter att bara ha legat i fickan. Det har även dykt upp en och annan bild i sociala medier som skämtar om det på ett eller annat sätt. Det har t.ex. visats en bakkavel med rubriken ”iPhone 6 repair kit” eller en varningsbild att hålla sin telefon borta från Uri Geller (”magiker” känd för att böja skedar).

Problemet ligger så klart i grund och botten med att telefontillverkarna hela tiden försöker göra tunnare och tunnare mobiltelefoner, men det ställer samtidigt väldigt höga krav på konstruktionen av mobiltelefonen. Apple visar här att även väldigt stora företag kan misslyckas trots att telefonen förmodligen genomgått en hel del tester och tusentals personer har varit involverad i dess uppbyggnad på ett eller annat sätt.

Det är ett typiskt bra exempel på att även stora företag misslyckas och gör fel. Det viktigaste som företag och entreprenör är att lära sig av misstagen så man inte återupprepar samma misstag om och om igen. Om man gör det, så är ett misslyckande egentligen inget misslyckande utan bara ett steg på vägen till att lyckas.