Barnsängar – Fantasin sätter gränser

barnsäng med rutschkanaHar du någon gång varit och kollat på barnsängar i butik eller på Internet? I så fall har du säkert sätt att väldigt många barnsängar är skapade med ett lekfullt intryck. Det finns givetvis klassiska barnsängar som är väldigt neutrala, men säkert lika många med en fantasifull design.

Det finns t.ex. barnsängar som skulle kunna vara tagna från en prinsessa i en Disneyfilm och andra som är utformade som om man ligger i en bil. Det finns t.o.m. loftsängar som har en rutschkana ner och en vanlig stege upp.

Om man varje morgon lär barnen att bädda sängen så kan sängen bli en del av barnens lek. Många rum idag har så liten yta och många barn leker ändå i sängen att man lika gärna kan göra det bästa av situationen.

Det är dock möjligt att ett barn tröttnar snabbare på sängen  med rutschkana än om det vore en klassisk säng. Detta är något som du som förälder måste besluta om för ett sängbyte kommer i så fall vara aktuellt på mellanstadiet, men det kanske det ändå skulle vara.

På vuxensängar är det främst madrasser som det satsas på, men för barn och bebisar är det helt annat. Antingen är det ett lekfullt tema eller så är de skapade som en växasäng, avsett för att barnet ska kunna växa med sängen.