Ökat intresse för rabattkoder

I takt med att vi handlar mer och mer på Internet så har även intresset för att hitta rabattkoder ökat rejält. Det är egentligen inte så konstigt då e-handel främst underlättar handeln men även till ett lägre pris. Elektronik är nästan alltid billigare online än om man skulle köpt det från någon el-kedja som Media Markt eller Elgiganten. Kläder har en tendens att följa samma principer och även mycket annat.

Alla e-butiker har inte möjligheten till att ange rabattkoder vid köp och även om de har det är det inte säkert att det finns att få tag på. Ett bra sätt att vara säker på att man inte genomför ett köp utan att eventuellt kunna få en rabatt är att först titta på någon stor sida som samlar rabattkoder från flera bolag. Ett sådant exempel är hemsidan www.rabattkodsidan.se.

Det är en rätt smart affärsidé att ta fram en hemsida som samlar alla rabattkoder på ett ställe. Vill man göra fynd kan man börja med utgå från en sådan sidan för att se om där finns någon butik som har en riktigt bra rabatt eller erbjudande att ta del av.

E-butikerna själva tjänar också rätt mycket på att tillhandahålla rabattkoder då det är ett sätt att marknadsföra sig. Ett bra erbjudande eller rabattkod delas mer frekvent inom sociala medier och genererar både nya kunder och lockar tillbaka gamla.

Ett annat fenomen som uppstår med rabattkoder är att man handlar mer än vad man annars skulle gjort. Om du har 10% rabatt på ett helt ordervärde så kanske du slänger in fler produkter. Produkter som du tror att du skulle köpt inom en snar framtid och då är det lika bra att passa på. I själva verket hade du kanske aldrig köpt det, men det känns bra då man fått rabatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *