Uthyrning av hoppborg ställer krav på leverantörerna

Att hyra ut utrustning kan tyckas vara en ganska enkel företagsidé som inte kräver så mycket eftertanke eller planering.

Men det ställs väldigt stort ansvar på företag som hyr ut utrustning avsedda att användas av barn. Hoppborgar som används vid tivoli, marknader, events och även vid barnkalas är ett typexempel på detta.

Det finns en standard som ställer krav på de aktörer som hyr ut hoppborgar som heter SS-EN 14960:2013 och där det ingår både rutinkontroller och årlig kontroll av utrustningen. Allt för att säkerställa att inga barn skadas när utrustningen används.

Där finns också ett ansvar att uthyraren av hoppborgen måste informera den som hyr om säkerhetsinformation. Om detta görs på rätt sätt flyttas en del av ansvaret till de som använder hoppborgen och det är väldigt viktigt att här alltid finns vuxna tillgängliga.

Konsumentverket har en sammanställning av information här som går igenom vad man som uthyrare bör tänka på.

Det är väldigt tydligt att en rutininspektion ska utföras i samband med att hoppborgen reses varje gång. Här ska man gå igenom flera punkter för att säkerställa säkerheten och om man som uthyrare inte är på plats ska man utse en ansvarig person (kan vara den som hyr) och även tillhandahålla alla uppgifter nödvändiga för att denna person ska kunna göra inspektionen på rätt sätt.

Om du vill hyra en hoppborg så kan du vända dig till www.hyra-hoppborg.se eller liknande företag som anordnar detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *