Låneförmedling – Växande marknad

Tjänster inom privatekonomi har länge varit ett hett ämne och ett säkert sätt att ge sig in i en bransch som förmodligen kommer finnas kvar och existera under en väldigt lång tid. Man kan förvisso räkna med förändringar men vissa delar av privatekonomin är mer stabil och hit hör de klassiska privatlånen.

Låneförmedling har på senare år blivit väldigt populärt och det finns många företag som växt så det knakar på denna marknaden och blivit giganter inom sektorn privatekonomin. En stor anledning till att det blivit så är att det är väldigt svårt för konsumenter att på egen hand jämföra privatlån.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är en aktör som ställer sig mellan långivaren (banken t.ex.) och låntagaren (dig) för att hjälpa låntagaren att hitta den bästa möjliga räntan genom att ställa alternativen mot varandra.

Som privatperson är det extremt svårt att jämföra privatlån eftersom räntan alltid sätts individuellt. Det innebär att det är dina förutsättningar och din ekonomi som bestämmer räntan du får på lånet och därför går det inte att jämföra med vad andra fått för att veta vilken långivare som är bäst.

Det låneförmedlarna gör är att de låter dig göra ansökan via dem och sedan kontakter dem bankerna åt dig och hämtar hem erbjudanden specifikt avsett för dig. Du kan då välja det alternativ som har bäst ränta och på så sätt känna att du valt ett bra alternativ.

Den stora fördelen med låneförmedlare jämfört med att försöka jämföra själv är följande:

  • Du sparar tid på att inte göra det själv
  • Låneförmedlaren gör en kreditupplysning som de delar med sig av till bankerna
  • Bankerna (långivarna) vet att de är ställda mot varandra och kan tvingas erbjuda lägre ränta

Att endast en kreditupplysning görs är även en stor fördel. Om du skulle valt att ansöka själv hos varje bank hade de gjort individuella kreditupplysningar vilket snabbt sett dåligt ut. Den femte banken hade undrat varför så många kreditupplysningar från långivare och banker gjorts på kort tid.

Att ha för många kreditupplysningar i den stilen kan få bankerna att dra öronen åt sig och är en av många anledningar till varför låneförmedlare har blivit populärt.

Lendo – Ledande i Sverige

lendoLendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ett företag de flesta känner till idag. De har gjort sig kanske mest kända genom sina reklamkampanjer på TV som körts under väldigt många år och har blivit ett namn som många förknippar med att jämföra lån.

Även om Lendo inte är den enda Låneförmedlaren i Sverige så är de ändå en av de i särklass största aktörerna vilket även har sina fördelar. Dels anses de var bäst då de verkar vara det bolag som jämför flest olika lån vilket även ökar chansen för att få en bra ränta.

Om du vill veta mer om Lendo kan du läsa mer här och skaffa dig en egen uppfattning om företaget. Du kan också direkt besöka Lendos hemsida och där läsa mer om företaget och vad de erbjuder.

Möjlighet att samla dyra lån

En annan fördel med låneförmedlare vilket förvisso går hand i hand med många privatlån idag och det är möjligheten att samla andra dyrare lån och krediter under ett mer förmånligt lån.

Denna form av ansökan skiljer sig mot ett vanligt privatlån eftersom du inte önskar att utöka din skuld utan snarare flytta skulder och göra det mer förmånligt för dig. Detta betyder dock inte att det inte ställs krav på dig som låntagare men att det kan finnas bra möjligheter att få ett samlat lån även om du skulle nekats ett helt nytt privatlån.

Ofta när du ansöker om privatlån vilket även finns hos låneförmedlarna är att markera en ruta där du visar att du vill använda pengarna till att lösa andra skulder och samla allt på ett ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *