Innovationer för sängar och madrasser

Sängen uppfanns för väldigt länge sedan så det är lätt att dra slutsatsen att där inte längre finns några entreprenörer kvar inom området. Det tar dock inte lång tid om man tänker på det att inse att även sängar utvecklas hela tiden och beroende av innovatörer, ny teknik och inte minst entreprenörer som driver detta framåt.

Ta en titt på en säng från WeGot t.ex. så kommer du inse hur många olika finesser och funktioner som finns i tillverkningen av sängar idag. Det finns flera olika typer av madrasser som exempelvis kontinentalsängar som har både resårbotten, pocketmadrass och bäddmadrass. Alla har sitt syfte för att du ska få den perfekta känslan och stödet när du sover. Sängen ska inte bara vara mjuk och skön att ligga utan det är också viktigt att inte någon kroppsdel belastas för mycket utan att det sprids jämt ut över kroppen. Det är därför idag inte ovanligt att sängar och madrasserna har flera individuella fjädrar som anpassas efter detta.

Bäddmadrassen bistår inte med speciellt mycket funktionalitet till sängen utan är där för att det översta skiktet i sängen ska kännas mjukt och återge en bra komfortkänsla. Det är de övriga madrasserna som återger hur bra en säng egentligen är och det är här det spenderas mycket tid på att ta fram nya modeller med ny typ av fjädring, dämpning m.m.

Bilden ovan visar hur ryggraden ska se ut när man ligger på sidan i sängen. Sjunker man ner för mycket i sängen så bör man välja en fastare madrass.