Upptäck Latinamerika på ditt sätt

Latinamerika som består av Sydamerika och de södra delarna av Nordamerika är inte det typiska resmålet för svenskar. Det är givetvis självklart att medelhavet har ett stort fokus för oss svenskar eftersom det i runda svänger endast tar 4 timmar att ta sig dit med flyg. Men om vi bortser från Europa så är det Asien som dominerar de exotiska resorna där bl.a. Thailand ligger i topp.

Det är lite förundransvärt att Sydamerika eller egentligen hela Latinamerika hamnat lite i skymundan. Det finns givetvis ett stort antal resenärer som resor hit också, men samtidigt är det betydligt färre än resenärerna till Asien. Flygtiden är ungefär detsamma och ofta bör man räkna med ett byte någonstans i Europa. Priset för flyg är kanske något högre, men i övrigt är priserna ofta väldigt lika för hotell och levnad.

Brasilien, Mexiko och Argentina är alla exempel på länder som har väldigt mycket att erbjuda i så väl sol & bad som historiska kulturarv att besöka. Ett resebolag som specialiserat sig på resor till just Latinamerika är INCA Tours (inca.se) och som hjälper dig att paketera ihop en resa så du får uppleva den precis så som du själv vill.

Skräddarsydda resor behöver inte nödvändigtvis kosta mer heller. Även om resebolaget givetvis ska ha sin del av kakan så har de ofta förhandlat fram bra priser på förväg. Det är alltså inte omöjligt att du får exakt samma pris som du annars skulle få men att du slipper stå för bokandet av varje utflykt och aktivitet själv.

Vi på Idéfestivalen tror helt klart att resor till Sydamerika kommer bli allt mer populärt och att arrangera resor dit är en smart affärsidé. Dessutom om vi tar INCA Tours som exempel så erbjuder de väldigt kompletta resor och en frisk fläkt bland urvalet av resebolag.