Turismen blomstrar i Paris efter EM

Turismen drar alltid iväg extra mycket på sommaren men det finns tillfälligheter som gör att ett extra stort tryck på en stad, resmål eller land kan uppstå. I år har Frankrike den turen att vara arrangör av Fotbolls-EM vilket såklart ökar turismen jättemycket.

Speciellt huvudstaden Paris gynnas extra mycket av detta då det är en stad många kanske känner att de ändå vill besöka och se. Man väljer således att anlända ett tag innan EM drar igång och ser sedan någon gruppspelsmatch på plats.

Det blir även ett annat tryck efter EM då alla de turister som vill besöka Paris när det inte är fullsmockat med fotbollssupportrar vill resa då. Det gör att från hela våren till hösten gynnas Paris och Frankrike av den ökade turismen och man kan säga att det hela går på fullvarv.

Om man skulle få för sig att resa dit spontant blir det tufft att hitta hotell och den bästa chansen är nästan om någon gjort en avbokning som ni kan knipa. Söker man på sidor som Hotell Paris så inser man att det mest redan är taget och att åka i år blir allt svårare.

Man får hoppas att det inte är allt för många nya verksamheter som luft under vingarna av detta höga tryck bara för att sedan falla när efterfrågan på hotell och annan turistefterfrågan minskar ner till normala nivåer.

Det är väl få som känner att spontanöppna ett hotell så det borde inte vara någon stor risk men det kan ändå finnas en hel del affärsverksamheter inriktade på turism som fått skörda guld i år men som får det tufft nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *