Att ha flytthjälp som affärsidé

Flyttfirmor är ingenting nytt och finns nästan på alla större tätorter och städer i vårt avlånga land. Men för en Entreprenör och idéspruta finns det stora möjligheter att erbjuda något unikt med riktigt bra service.

Om vi tittar på Stockholm så finns det en mängd olika flyttfirmor som erbjuder både privatpersoner och företag hjälp att flytta allt från en plats till en annan. Men ser alla bolag likadana ut eller finns det någon flyttfirma som erbjuder det där extra som gör just dem till det självklara valet?

Förmodligen är det svårt att svara på om man inte väljer att ta kontakt med flera flyttfirmor, anlita dem och sedan försöka jämföra dem. Det man däremot skulle kunna göra är att ta en titt på deras hemsidor och se om deras s.k. ansikte på webben återspeglar något unikt.

En flyttfirma i Stockholm som utmärker sig är APD Sweden AB eller Flyttab.se som är deras webbadress. De har lagt ner tid på sin hemsida och visar på ett tydligt sätt vad de erbjuder för tjänster. Det känns professionellt och genomtänkt vilket i sin tur får en att läsa vidare. Det är nog väldigt många potentiella kunder som idag söker efter sitt svar i Google och då är det viktigt att hemsidan skickar rätt signaler. Om en besökare spanar in flera flyttfirmor online så vill man inte att ens egna sida ska sållas bort som alternativ för att hemsidan är dålig.

Det svåra med att bedriva en flyttservice som denna är att försökt erbjuda något unikt. Man kan precis som flyttab.se erbjuda ett lågt och konkurrenskraftigt pris, men det gäller även att försöka vinkla så att de tjänster man erbjuder både är och framstår som bättre än konkurrenterna. Alla potentiella kunder är inte intresserade av att komma så billigt undan som möjligt. Det viktigaste för vissa är kanske att jobbet utförs snabbt och bra utan att någonting förstörs.

Tar vi flyttfirman i Stockholm som exempel igen så skvallrar kundomdömena hos t.ex. Offerta om att många kunder är nöjda. Det är smart av dem att tydligt visa detta på sin hemsida också.